Cins Logo
بازگشت
فراخوان مقاله برای یادنامه استاد فقید جابر عناصری

فراخوان مقاله برای یادنامه استاد فقید جابر عناصری

خانه اردبیل و موسسه فرهنگی نگارستان اندیشه در نظر دارند در فقدان استاد فرهیخته دکتر جابر عناصری، یادنامه ای را با مشارکت جمعی از نویسندگان و پژوهشگران کشور منتشر سازند

زنده‌یاد دکتر جابر عناصری در سال ۱۳۲۴ در محله معمار اردبیل به دنیا آمد. پدرش کربلایی علی عناصری از شبیه‌خوانان بود. دکتر جابر عناصری تحصیلات مقدماتی را در شهر اردبیل و تحصیلات متوسطه را در دارالفنون تهران به انجام رساند و سپس وارد دانشگاه تهران شد و تا سطح دکتری فلسفه و علوم تربیتی در ایران و کسب تخصص در رشته مردم‌شناسی در انگلستان (دانشگاه لندن) به تحصیل ادامه داد. وی پس از بازگشت به ایران وارد دانشگاه شد و تا زمان حیات خود بیش از 40 سال در دانشگاه‌های تهران به‌عنوان استاد ممتاز به تدریس و تحقیق اشتغال داشت و بیش از چهل کتاب در زمینه فرهنگ ایران به رشته تحریر درآورد و صدها دانشجو تربیت کرد. وی از طرف مراکز فرهنگی بخاطر فعالیت‌هایش در عرصه هنر تعزیه و شبیه‌خوانی لوح ویژه «پدر تعزیه» دانشگاهی ایران را دریافت کرد.
خانه اردبیل و مؤسسه نگارستان اندیشه، در نظر دارند به مناسبت فقدان این استاد فرهیخته و به پاس یک عمر تلاش ستودنی او در خدمت به میراث ایرانی ـ شیعی، یادنامه‌ای را منتشر سازند. لذا از همه علاقه‌مندان دعوت می‌شود با عنایت به محورهای زیر مقاله تحقیقی خود را به منظور نشر در این یادنامه نشانی دبیرخانه (مندرج ذیل فراخوان) ارسال فرمایند.
محورهای اصلی:
1. زندگي، زمانه و شخصيت علمی و فرهنگی دكتر جابر عناصری(اسنادنگاري، خاطره‌نگاري و ...)
2. جايگاه علمي و بررسي آثار ، پژوهش­‌ها و تاليف­‌های دكتر جابر عناصری
3. مقاله‌هایی در زمينۀ آثار و فعالیت­‌های علمی دكتر جابر عناصری، نظیر:
   ـ ادبیات نمایشی و هنر آیینی
   ـ فرهنگ عزاداری و آیین های ملی و دینی
   ـ دین و اسطوره: با تمرکز بر آیین های شیعی
   ـ هنر تعزیه و نمایش آیینی
   ـ شاهنامه پژوهی و ادبیات حماسی
شایان ذکر است محورهای یاد شده جنبۀ پیشنهادی داشته استادان و پژوهشگران ارجمند می‌توانند در موضوعات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی مرتبط که ممکن است در این محورها به آن اشاره نشده باشد مطالب خود را تدوین کنند.
نشانی دبیرخانه:
تهران ـ م. انقلاب اسلامی ـ خ 16 آذر ـ خ ادوارد براون پلاک 12
مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی نگارستان اندیشه
شماره‌های تماس: 66435423 و 66176123
رایانامه: info@cins.ir
برای کسب اطلاعات تکمیلی با دبیرخانه تماس حاصل فرمایید